origami
29 April 2013 | Hong Kong, Sham Wan Tsuen
Landen op Hong Kong is wat beter voor je gemoedsrust als 15 jaar geleden. Je land nu veilig op een vliegveld in het water voor de kust. Helaas is het mistig en is er weinig uitzicht. Het vliegveld is toch wel echt Chinees qua uitstraling. Ze hebben de berg waar je bijna incrashte dan niet meer, de huiskamers liggen ook niet meer op 50 meter afstand van de landingsbaan maar de vloerbedekking hebben ze gewoon verhuist evenals een groot deel van de inventaris. Maar goed er is koffie en noodlesoep en de medewerkers zijn uiterst vriendelijk.
Cathay was prima, ff wat anders dan een charter. Inflight entertainment die het doet tenzij je op alle knopjes gaat drukken zoals peet ;). Heerlijke maaltijden en elk half uur wel iets te eten of te drinken. Alleen leek het of er een beetje weinig toiletten waren of misschien was het de populatie in het vliegtuig? Sommige Chinezen liepen ineens in pyama rond met mondkapjes. Misschien geheel gepoedeld in de wc? Ach je moet toch wat om de tijd te doden. Alleen jammer dat de noodlesoep op was tegen de tijd dat mijn eigen indo er trek in had ;)....
Ik moet zo met mijn zoon "sieraden" kopen, niet voor mij maar voor hem. Het argument dat op Bali alles veel goedkoper is en dat hij twee weken lang kristallen kettingen overladen wordt gaat er niet meer in met een manneke dat nog niet geslapen heeft.
Straks hopelijk op Bali voor het donker wordt nog een duik in het zwembad.
En ik heb uitgevonden in het laatste kwartier van de vlucht hoe de hoofdsteunen werken van de stoel. Dus mijn kraanvogel houding ga ik vervangen voor een meer comfortabele.
29 April 2013 - 08:16
Hilda Brandenburg Frank Van Uden:
Hoi reizigers,
vliegen en op een vliegveld rondhangen is nooit het meest indrukwekkende deel van een vakantie nietwaar?
Het vliegveld van Hong Kong is dan nog niet de meest slechte plek voor een overstap.
Als je hier al zo'n verhaal over weet te maken, zijn wij erg benieuwd naar de verhalen als je eenmaal op Bali bent.
Geniet er van!
Groetjes, Frank en Hilda -
29 April 2013 - 09:38
Rob:
Jullie zien er nog fris uit, beter dan die soep in ieder geval. Hoop dat ie niet te zwaar valt.
En inderdaad zoals Frank aanfgeeft, ik zal wat leestijd gaan inplannen voor de komende 2 weken.
Geniet er lekker van!
Rob -
29 April 2013 - 09:47
Lamy:
heerlijk zo'n echt yetta verslag van mijn jetje. nu al benieuwd naar het vervolg. geniet maar volop. dikke knuf. en een dubbele voor ons xandertje. kusus2. -
29 April 2013 - 09:47
Lamy:
30 April 2013 - 09:55
Wim:
Ha Leanne,Peter en Xander,
Fijn dat de reis goed verloopt. Waarschijnlijk ben je nu al op je vakantie bestemming.
Ga er lekkertand genieten.
Wij zijn ook druk aan het inpakken.
Nog een dagje......
Gr.Wim -
30 April 2013 - 22:08
Anna Lovink:
Klinkt als een groot en spannend avontuur. Peet heeft wel veel pech. Is Xander al mooi versierd? Hij houdt wel van sieraden. Leuk toch. Ik ben benieuwd wat jullie volgende belevenis op Bali is!